יחד נגשים את השינוי בו רצית
אורית הראל

לפרטים:
052-2538315
03-9383815

בית בראש הנקרה

בית בן שתי קומות  בפרויקט ההרחבה של קיבוץ ראש הנקרה. הבית ממוקם ברום צלע ההר, ומשקיף אל כל רצועת החוף. בשיפוץ נוספו לבית שני חדרים: חדר עבודה בקומת הקרקע ומעליו חדר שינה בקומת הכניסה; המרפסת הורחבה והפכה לפינת אוכל מקורה בזכוכית. שופצו גם המטבח והכניסה ונוסף קמין בנוי בנישת הגבס בסלון.
צילום: אילת לשר הראל

כניסה, סלון ופינת אוכל

טלויזיה – לא,  אומנות – כן. בתחתית – קמין חשמלי.

פינת אוכל

היתה מרפסת קטנטנה ובלתי מנוצלת, שהורחבה והפכה לחלק מהבית ולפינת אוכל מרווחת.
הסועדים זוכים בתצפית  לנוף המדהים של הים וקו החוף הצפוני של ישראל.
שולחן בר וכיסאות תואמים צמודים לחלון וצופים לנוף.
החלל נסגר בזכוכית בשלוש חזיתות. לחזית קדמית ולגג, פנלים ניידים המאפשרים פתיחה לאויר הצח ולרוח הים.
צילום: אילה לשר-הראל

 

חדר שינה וחדר אמבטיה

הם חלל אחד פתוח עם חלונות ענק הפונים לנוף המדהים של הים התיכון וקיבוץ ראש הנקרה  המשתרע למטה. אזור השינה ואזור האמבטיה מופרדים במחיצת גבס, בה שולבו קמין, מערכת אודיו, נישות דקורטיביות ומסך טלויזיה תלוי מהתקרה. באזור הרחצה – ג'קוזי לשניים ותא סאונה מרווח. השירותים נמצאים בחלל נפרד וסגור. הפרקט "זורם" לתוך החדר ומשתלב בחלוקי נחל המקיפים את הג'קוזי ופנים חדר הרחצה. הפרקט נחתך "בעבודת נמלים" לפי צורת של חלוקי הנחל. נחל החלוקים "זורם" מן הקיר לרצפה. מסד ארון נאמבטיה מחופה מראה, המשקפת את חלוקי הנחל ונותנת תחושת נוספת של עומק לאבנים התכולות. הגוונים שנבחרו לחומרים השונים נלקחו מהנוף הנשקף מהחלון: חול הים והמים.
צילום: אילה לשר-הראל

קומת הקרקע: פינה המרוקאית וחדר עבודה

בר המשקאות תוכנן לפי בקשה מיוחדת וברוח החלל.
חדר העבודה תוכנן לעבודתה של מטפלת בתנועה לילדים. היה צורך לתכנן שולחן עבודה, איחסון רב לציוד  ומרחב טיפולי. המחיצה הניידת יוצר מבואה והפרדה בין דלת הכניסה לשירותי האורחים הצמודים לחדר.

 

 

תגובות

תגובות

מאמרים נוספים

לקוחות מספרים